Въпреки голямото желание, "Левски" не може да смени модела "Бащица", поне не на този етап. Това заяви бившият собственик на "синия" клуб Тодор Батков в студиото на предаването "Тази сутрин" по bTV.

"Трябва и държавата да направи нещо. Нормално е базата да се гради от публичен разход. Нормално е школата да се поеме от държавата. Премиерът даде такъв анонс... Кой издържа "Берое" - почти фалиралата ТЕЦ "Марица Изток 2". Кой издържа "Ботев" Враца - АЕЦ "Козлодуй"

Снимка: Lap.bg

"Очевидно през цялото време е подценявана възможността да се разтвори ветрилото за събиране на приходи. Но българинът е беден и не може да се прави сравнение с други пазари. Какво пречи да се дава малко и за футбола?", попита Батков.

Адвокатът отново коментира и предложението на "Ефбет" да спонсорира "Левски" с 8,5 млн. лв. годишно, но с условие за смяна на собствеността. "Малко искат ключа от спалнята", заяви Батков, който преди дни, след дербито "Левски" - ЦСКА, отправи призив към хазартния оператор да оттегли предложението, определяйки го като подигравателно.

Снимка: Lap.bg

Батков говори и за дарителската кампания, чрез която "Левски" събра вече близо 230 хил. лв.: "Трогнат съм – очевидно магията "Левски" продължава да работи"

Батков заяви, че познава Васил Божков, но двамата не са близки приятели, а просто имат отношения покрай спорта: "Никога не съм подкрепял хазарта... Но това, което се случи с хазартния бизнес на Божков, е недопустимо. Как той да изпълнява задължение да плаща евентуално неплатени такси, когато са му блокирани сметките?".

Снимка: Lap.bg