Бившият треньор на националния отбор до 17 години Викторио Павлов посочи проблемите в юношеския ни футбол, като отличи някои конкретни причини за провала на тима ни в квалификациите. Една от тях бе и скандалът с футболиста на "Ботев" Пловдив Кристиан Добрев, който според Павлов разделил отбора на групички и искал да го смени от първия ден.

Glas.bg се свърза с бащата на Крис Добрев - Антон, който коментира думите на вече бившия селекционер на юношеския национален отбор до 17 години.

"Всичко започна преди мача с Израел в началото на годината, когато Крис беше контузен и не го пускаха първоначално от клуба заради наскоро отминала контузия, но в крайна сметка отиде в София. Треньорът не бил доволен, но Кристиан игра контузен на мача с Израел. Как да стане? Въпреки това детето отиде да играе, все пак заради България. Оттам нататък Павлов се е държал изключително грубо и арогантно в съблекалнята. Проблемът е дошъл, когато Кристиан е изразил мнение, че играч, който е дълбока резерва в своя отбор, играе заради баща си за сметка на талантливи футболисти като Филип Кръстев от "Славия". И това не е единствен пример. Това може да се провери лесно. Също Ботев набор 2001 - златният набор, непобедим отбор, има само две деца в националния отбор. За какво говорим въобще? За мен целият отбор трябва да е национален. Четири години поред няма кой да ги бие. Именно заради липсата на талантливи играчи за сметка на такива с връзки, все едно момчетата играят няколко души по-малко на терена. Това според мен е най-талантливият набор на България, а записва такива слаби резултати. Слави Шопов играе дефанзивен халф, той не знае къде се намира, това нормално ли е? Той (б.ред. - Павлов) не е отишъл на един мач да ги гледа. Аз бях казал на Кристиан, че няма за какво да му се извинява, въпреки че самият той искаше да го направи. Когато е говорил с шефа на школата, ясно е заявил, че Крис няма да играе, докато той е треньор. А Кристиан винаги когато е играл, е играл със сърце, до последно", коментира Добрев-баща.

Антон коментира и създадената група във Фейсбук, която имала за цел да доведе до доставката на Викторио Павлов. "Виждал съм част от коментарите в този група. Не са чак толкова фрапиращи - детски работи. По-скоро мисля, че са засегнали егото му. Един треньор трябва да е и психолог, за такива неща може да реагираш и по друг начин в интерес на отбора.", каза още Добрев.