Стефан Иванов и 17-годишният му син Максим изпълниха мисията си "Nеverest" да прекосят Атлантическия океан с лодка. Двамата българи, чието предизвикателство започна преди 105 дни, стигнаха бреговете на Барбадос в 12 ч. местно време.

Стефан и Максим Иванови изминаха общо 8230 км (4444 морски мили), като за целта използваха само собствените си усилия. 

Лодката е направила една спирка за още 9 дни на остров Ланзероте (Канарски острови), за да могат гребците да ремонтират автопилотната система и течовете в няколко складови помещения на плавателния съд, който са построили сами за целта на експедицията.

Когато отплават на 14 юни 2020 г. от Портимао, Португалия, Макс е само на 16 години и 293 дни, което го прави "най-младият океански гребец в света, успешно прекосил океан", според официалния регистър на океанските гребни експедиции на Ocean Rowing Society.

Това плаване е първата българска океанска гребна експедиция, както и първото прекосяване на Атлантическия океан с гребна лодка от изток на запад през сезона на ураганите (юли - октомври).

Преди началото на предизвикателството, семейството се бе прицелило в световния рекорд - 6000 км за два месеца. Начинанието им е посветено на каузата на донорството.