"Барселона" и "Атлетико" Мадрид ще седнат за втори път на масата за преговори заради Антоан Гризман. Този път двата клуба ще опитат да решат проблемите около трансфера на световния шампион с Франция, без да се стига до съд. Информацията е на испанското издание "Марка".

Нападателят подписа договор с каталунците, но от Мадрид заявиха претенции по изплатената им сума. Според "дюшекчийте" тя трябва да е 200 млн. евро, а не 120 млн. евро.

Сагата с преминаването на Гризман в "Барселона" се проточи близо месец. Французинът обяви, че ще напусне "Атлетико" още в края на миналия сезон. Двата клуба седнаха да преговарят и стигнаха до консенсус цената на нападателя да бъде намалена с 80 млн. евро. Каталунците обаче поискаха отсрочка при плащането и това накара мадридския тим да заяви, че сделка няма да има и футболистът трябва да се яви за първа тренировка от предсезонната подготовка.

Гризман отказа, а след това най-вероятно сам е платил освобождаващата си клауза, финансиран от новия си клуб.

От "Атлетико" обаче недоволстват, тъй като преговорите между французина и "Барса" са започнали преди отварянето на трансферния прозорец и когато той все още е струвал 200 млн. евро, така че очакват да им бъде доплатено. 

Испанската федерация започна проучване по въпроса. 

Двата клуба пък ще опитат да се разберат по казуса преди той да се е задълбочил и да премине на съдебно ниво.