Боят между фенове на баскетболните "Балкан" Ботевград и "Левски Лукойл" на полувремето на мача-реванш от четвъртфиналите за Купата на България е започнал, след като фен на гостите от София е хвърлил предмет по агитката на домакините. Това твърдят от ботевградския клуб, като се позовават на видео, публикувано в официалния им сайт.

На кадрите се вижда, че привържениците си разменят устно закани, но напрежението ескалира след като фен на "Левски Лукойл" хвърля предмет към на домакинската агитка.

За мача бяха взети строги мерки за сигурност, но жандармерията отново трябваше да се намесва, след като се стигна до физическа саморазправа между феновете, хвърляне на бутилки и счупени седалки. 

Част от зрителите, сред които майки с деца, потърсиха убежище на терена. След като ситуацията бе овладяна, жардармеристите останаха в залата до края на мача, в който "Левски Лукойл" победи с 96:73 и се класира за полуфинал в турнира.

След срещата президентът на отборът от София - Тодор Стойков, заяви, че отговорност за грозния инцидент носят домакините като организатори на мача.

Напоследък почти всеки мач между "зелени" и "сини" преминава със сблъсъци между феновете. След ексцесиите на 5 януари "Левски Лукойл" бе глобен с 5000 лв. Тогава в мач от Националната баскетболна лига в зала "Универсиада" запалянковци на "сините" атакуваха гостите с бутилки минерална вода.