Ден след Коледа е време за... волейбол! В ефира на RING се завръща най-интригуващото клубно първенство! Шампионатът на Италия отново ще радва спортните фенове с интересни мачове, атрактивни отигравания и сладки победи, а българското участие ще бъде осезаемо.

Както повелява традицията вече няколко десетилетия, родните волейболисти играят ключова роля в най-силните отбори и често оглавяват класациите. За това и завръщането на италианското първенство по RING ще бъде белязано от сблъсък на двама джентълмени, за които националната фланелка не е нещо непознато. "Верона" - "Монца" може да гледате от 17:00 ч. пряко по RING.

Той е на 34, спечелил е може би всички трофеи на клубно ниво, обичат го милиони по света и носи прякора Императора. Матей Казийски е може би най-добрият волейболист в световен мащаб! Той винаги е играл в най-добрите отбори и се е борил за шампионска титла. Сега обаче ситуацията е малко по-различна. Казийски се присъедини към "Верона" преди два кръга, след като амбициозният проект в Полша, от който бе част заедно с Радостин Стойчев, Николай Пенчев и Аспарух Аспарухов, претърпя финансов крах.

Снимка: legavolley.it

В момента отборът на Казийски е на незавидната 7-а позиция в първенството, която не кореспондира с амбицията на посрещача, предвид четирите му титли от Световното клубно първенство, трите му купи от Шампионската лига и четирите златни медала от италианския шампионат, които спечели с "Тренто". 

Императора вече показа своята класа. В 2 мача той реализира 39 точки.

Снимка: legavolley.it

От другата страна на мрежата ще застане капитанът на българския национален отбор Виктор Йосифов. Той няма такава солидна визитка, избягна медийните изяви и рядко застава в светлините на прожекторите. Освен когато става дума за блокади!

Тогава Виктор е звездата, а най-доволни от това са в клубния му тим "Монца". Българският централен блокировач всъщност е най-добрият в Италия по този показател! За 13 кръга той записа 34 спрени атаки на противниците и е истинско страшилище за атакуващите волейболисти на съперниците. 

Снимка: legavolley.it

Така че днес (26 декември) от двете страни на мрежата в Италия ще застанат Император срещу Капитана-стена. Не пропускайте мача "Верона" - "Монца" пряко по RING от 17:00 ч.