Олимпийските игри ще се проведат не през 2020, а през 2021 г. Това обаче не означава, че българските атлети ще си дадат година, в която да почиват. Напротив - те ще продължат с труд, усилие и тежки тренировки да преследват своята олимпийска мечта. 

В социалните мрежи родните спортисти приветстваха решението на Международния олимпийски комитет и японското правителство за отлагане на Игрите във време на пандемия от коронавирус. 

"Мечтите ви нямат срок на годност", написа родната състезателка в тройния скок Габриела Петрова.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Your dream doesn't have an expiration date! . #tokyo2021 #bgteam #staysafe #takecareofeachother #takecareofyourself

Публикация, споделена от a.k.a Dji Dji (@gabriela.petrova777) на

Гимнастичката Катрин Тасева също е категорична, че остава в спорта, за да се бори за добро представяне в Токио. Когато и да е това...

Невяна Владинова показа своята татуировка са Игрите в Токио с послание "Бъдете силни!". И естествено "Останете си вкъщи!".

Мадлен Радуканова, част от националния ансамбъл по художествена гимнастика, също е категорична, че олимпийската ѝ мечта остава жива.

Световният шампион при параатлетите Християн Стоянов разказа в социалните мрежи за своите перипетии по пътя към Токио2020, а в отлагането видя още една възможност да бъде по-подготвен за Игрите. 

"В този момент единственото важно е да се опазим здрави и да опазим другите около нас, а хубавите времена ще дойдат отново", оптимист е той.

Сребърната медалистка от Рио2016 Мирела Демирева публикува видео, в което показа как се справя в ситуация на така нужната социална изолация.

А Ивет Лалова заяви: "Нищо не може да промени нашата цел, ако сме заедно!".

bTV призовава: останете си вкъщи!