Когато един от най-великите в българския баскетбол те сравнява с един от най-великите в европейския и световен, а си само на 19 години… какво ли се крие зад това!?

Петко Маринов без съмнение е светило в българския баскетбол. Видял е всичко, но това което споделя за Йордан Минчев стряска. Да бъдеш като Дражен… Дражен Петрович – световна баскетболна легенда - роден в Хърватия и загинал без време по магистралите на Германия след плеяда велики мачове.

Йордан Минчев е родом от Сливен. На 10-годишна възраст за първи път влиза в зала и хваща баскетболната топка, а 8 години по-късно вече е част от състава на европейския клубен шампион - колоса "Фенербахче" Истанбул.

Най-шумната публика, най-великия треньор (Желко Орадович), колосален бюджет, мегабаскетболни звезди и шампионска титла на Европа – всичко това обединено в едно име - "Фенербахче". Един от символите на турския спорт, клубът е доминант в последните години в европейския баскетбол, а Йордан Минчев е част от тази баскетболна лудост.

Едва навършил пълнолетие Минчев подписва безпрецедентен 6-годишен договор с турския гранд. Дели една съблекалня с уникални играчи, слуша наставленията на единствения - мегатреньора Желко Обрадович.

В последната година Минчев игра последователно за сръбския "Хемофарм" и македонския МЗТ. В следващите два месеца ще бъде част от тима на "Академик", а през лятото като капитан на младежкия ни национален отбор от него се очаква водеща роля на европейското първенство в София.