За себе си, публиката и треньорите си - за това са играли днес (22 септември) на световното първенство момичетата от националния ансамбъл по художествена гимнастика. 

Възпитаничките на Весела Димитрова - Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова, изиграха за втори пореден ден съчетанията си без грешка. Съдиите им отредиха второ място в крайното класиране за композицията с 5 топки и пето за съчетанието с обръчи и бухалки.

Медалът е втори за ансамбъла от световното първенство в Баку. В многобоя момичетата спечелиха бронз.

"Излязохме да играем за себе си, за публиката, за всички хора, които са дошли да ни подкрепят, заради нашите треньорки и най-вече, за да защитим труда си. Радваме се и на този спечелен медал", заяви минути след края на състезанието Лаура Траатс.

"Това е един възнаграден труд. Надяваме се оттук нататък да се справяме все по-добре, да играем все по-добре и да печелим още много медали", добави Мадлен Радуканова. 

Снимка: Българска федерация по художествена гимнастика

"Наистина сме доволни от представянето си. Успяхме да изиграем много силни 4 композиции. Нашата треньорка е много доволна, госпожа Раева също", разкри капитанът Симона Дянкова.

"Пожелавам си в предстоящата почивка, макар и кратка, да можем да си починем добре, да възстановим, да минат болежките и да се подготвим за един много силен олимпийски сезон", допълни Стефани Кирякова.