Българка в САЩ изумила Кубрат Пулев с реплика за своята родина. „Докато бяхме в пустинята на Лас Вегас, едно момиче каза, че в България е много влажно… Не можех да повярвам какво чувам“, разказа боксьорът в предаването „Тази сутрин“ на bTV.

„До такава степен сме чуждопоклонници. Може би това идва от времето на социализма – при затворени граници всичко навън ни се е струвало по-хубаво. Липсва ни истинско самочувствие“, допълни Пулев.

„Америка няма как да ме промени. Естествено, надграждам отвсякъде – и от Щатите, и от Германия... Не мисля, че има големи различия с България, просто хората там са по-уважителни и ценят труда и усилията на човек. Имат много повече пари и заради това са по-усмихнати, приветливи и културни. В Америка обаче ми липсва климатът и всичко останало. Ние сме по-малко хора, пазарът у нас не е голям, но България е райско кътче за мен и така ще остане“.

Кобрата очаква изключително интересна гала вечер с участието на брат му Тервел в Пловдив. Събитието е насрочено за 14 декември, а съперник на по-младият от братята Пулеви ще бъде американецът Дишон Уебстър. „Очаквам страхотна гала със солидно международно участие. Брат ми обаче тренира здраво и ще си сгази съперника“.

„Тервел е човекът до мен и аз съм до него. Караме се, всеки е с характер Като правим спаринг, става истинска война. Интересно е, че като бяхме малки, баща ми не даваше да го удрям. Обаче той ме мачкаше и ме е боляла главата много здраво от него. Някой път ми избива злобата и гледам да не правим спаринги“.