Данаил Станоев ще спори за световната титла на WBC CISBB (на славянските народи) в първата по рода си гала вечер на професионалния и аматьорския бокс. Тя ще се проведе на 21 април в зала "Овергаз Арена" в София. Специален гост и супервайзер на събитието ще бъде президентът на организацията и член на УС на WBC Владимир Николаевич Ляптев.

За пояса Станоев, чийто мениджър е Венцислав Георгиев, ще боксира срещу Евгений Алейник от Беларус в категория до 59 килограма в 12 рунда по 3 минути. При успех българинът не само ще запише 11-ата си победа в кариерата, но ще си направи и добър подарък за 30-ия си рожден ден, който ще отпразнува 10 дни по-рано.

Станоев е многократен държавен шампион по кикбокс и муай тай, а в професионалния бокс е от 2014 година. Той има баланс от 10 победи и 3 загуби и е носител на пояса на профипромоутърите от Англия за 2016 година, което го изведе на водещи позиции в ранглистите и му даде шансове да атакува титли от ранга на световен шампион на WBC CISBB.

Освен мача за титлата, в гала вечерта ще бъдат включени още 6 рейтингови срещи на професионалисти, две от които ще се играят в 6 рунда, а останалите 4 - в 4 рунда. Зрителите в зала "Овергаз Арена" ще видят и два мача на аматьори. За участие в тях организаторите обмислят да поканят водещите ни национали Даниел Асенов (52 кг) и Петър Белберов (+91), които с успех играят в WSB профисериите на AIBA. 

Първата по рода си гала вечер на професионалисти и аматьори у нас се организира от Българския професионален боксов съюз с президент Никола Николов и с дейното участие и подкрепа на президента на БФБокс Красимир Инински.