България и Румъния завършиха 0:0 в неофициален приятелски мач, игран в турския курорт Анталия. Срещата бе дебютна за новия селекционер на представителния ни тим Ивайло Петев.

Той избра следния стартов състав: Митрев, Василев, А. Александров, Стойчев, Занев, Дяков, Гаджев, Манолев, Малинов, М. Александров, Иса. Капитанската лента носеше Светослав Дяков.

В началото на първата част опасни удари на Михаил Александров и Манолев бяха избити от вратаря на румънците Лунг, а в последните минути на полувремето и Митрев трябваше да проявява рефлекс. Той спаси изстрел на Клаудио Кешерю от свободен удар.

На почивката в игра се появиха Венков, Балтанов и Макенджиев, които замениха Гаджев, Занев и Митрев.

През второто полувреме нашият отбор отново имаше по-добри възможности да открие резултата, а в 72' Радослав Василев излезе сам срещу вратаря, но стреля покрай гредата. В последните секунди на мача отново Василев пропусна да отбележи, а малко преди това Макенджиев изби удар на Бадеску. В добавеното време дебют с екипа на националния ни тим направи 18-годишният халф на Литекс Кирил Десподов, който замени Станислав Манолев.

Това е осмото равенство в общо 43 мача между България и Румъния. Нашият тим е печелил 13 пъти срещу 21 успеха за съперника.