Селекционерът на националния ни отбор по футбол Красимир Балъков даде официалната си пресконференция преди утрешното домакинство на Косово в квалификация за Евро 2020. Треньорът, който дебютира със загуба с 1:2 от Чехия, за пореден път подчерта, че отборът се нуждае от време за адаптация към новата тактика. Героят от САЩ'94 очаква тежък мач на "Васил Левски".

„Във всичко трябва да сме по-добри. Винаги мисля върху конструктивната критика от медиите, разбира се с право някои от критиките след мача с Чехия. Ние добре знаем какво сме правили добре и какво зле. Ще се опитваме да коригираме грешките – да имаме повече желание в средата на терена, да търсим повече топката, да бъдем по-агресивни в поредни позиции, да печелим повече единоборства и да сме по-хладнокръвни пред вратата на съперника“, каза Балъков.

„Казах, че искам нова концепция. Това не става за ден или седмица. Много информация за кратко време дадохме на играчите, но ние ще я преработваме преди всеки мач. Имаме различни варианти за игра. Невинаги се получава, дано сега стане и най-важното е да спечелим трите точки“.

Снимка: Lap.bg

„Логично е да търсим лека свежест в отбора. Чакаме да мине тази тренировка. Имахме малко време за възстановяване. Дано всички са здрави и след тренировката ще преценяваме какво е физическото състояние на игралите. Имам решения в главата си, но твърдите решения ще вземем утре“

„Отборът на Косово нормално да е по-различен, но общо взето играят съвременен футбол. Имат вратар, играещ много добре с крака. Познавам отлично треньора им, работили сме в Швейцария. Много е креативен. Мачът ще бъде изключително тежък. Ние трябва да играем офанзивно и да търсим гола“

„Не беше същият мач, който играха с нас в Косово. Нямат страх, не се притесняват да играят в противниковата половина и да правят преса. Имат качествени играчи, освободени са. За разлика от нас, каквото и да направят е добре дошло за тях“, коментира селекционерът.