Трансферите на Нелуц Рошу и Жорди Гомес изравниха силите между "Левски" и "Хайдук", заяви Красимир Балъков, който познава отлично и двата отбора. В интервю за slobodnadalmacija.hr той обясни, че не знае как ще се включат новите попълнения в играта на "сините", но е сигурен, че с тях "Левски" ще бъде много по-силен отбор в сравнение с миналия сезон.

"В България ме приеха като враг, когато след жребия казах, че е логично "Хайдук" да продължи напред. Бях честен, но журналистите, които са левскари, посрещнаха това на нож. В медиите много неща се преувеличават, а аз не съм казал нещо различно от честното ми мнение. Днес бих казал, че шансовете вече са равни, защото "Левски" се подсили (с испанеца Жорди Гомес и румънеца Нелуц Рошу)."

"Няма как да знам в какво физическо състояние са двамата, но е логично да играят. "Левски" не ги привлече за друго. Гомес е добре познато име. Той е качествен халф, който прекара по-голямата част от кариерата си в Англия и направи няколко големи трансфера. Гомес е опитен халф, който ще вдигне нивото на отбора. Рошу също е известен. Той идва от шампиона на Румъния ("Виторул") и за него беше платена компенсация, което "Левски" прави много рядко напоследък. Въпросът е дали двамата са се приспособили, преди да ги хвърлят в битката. И аз се питам сам себе си как би изглеждал "Левски" с тях двамата в състава си, но те изглеждат като добри футболисти. Публиката очаква "Левски" да се върне на правилния път", каза бившият капитан на българския национален отбор.

"Левски" е много амбициозен клуб. Това е съвсем нормално, защото е голямо име, а с тези трансфери става ясно, че амбициите им не са без покритие. "Хайдук" трябва да внимават много, защото срещу тях се изправя отбор, който навлиза във форма и се готви сериозно за новия сезон. Както и за европейски мачове", добави бившият треньор на "Хайдук".

На въпрос относно работата на Николай Митов и Даниел Боримиров, той отговори: "Не бих искал да говоря за моите колеги, но Митов има своите идеи. Той е добър мотиватор, а понякога точно това е нужно. На мои колеги мога да пожелая само успех. С Боримиров сме част от "златното" поколение на българския футбол, а и двамата сме играли в Германия - той за "Мюнхен 1860", а аз за "Щутгарт". Той работи със страст и амбиция, а освен това е отдаден на професията си. Има ясно изградена стратегия и иска да остави следа в "Левски". Последните трансфери са доказателство за това, защото феновете не ги очакваха. Те също така показват, че "Левски" иска да се промени изцяло тази година и да бъде много по-силен от миналата".

Снимка: Lap.bg

"В последните години в България доминира "Лудогорец", а "Левски" е в идентична позиция като "Хайдук". Това е голям клуб и голямо име, а фенската маса подкрепя думите ми. Те обаче все още не могат да нарушат доминацията на "Лудогорец" и да спечелят титлата. Сега, след последните им трансфери, вече мога да бъда категоричен, че този "Левски" няма да бъде същият от миналия сезон. Не знам колко по-добри ще бъдат, но мачовете с "Хайдук" ще ни дадат някои отговори. Само времето ще покаже накъде е поел "Левски" като клуб. Със сигурност обаче са по-силни", заяви Балъков.

"Мисля, че приеха думите ми по-остро, защото съм по-близо до ЦСКА. Сигурно това е причината. Знаете как е при съперничества като това между "Хайдук" и "Динамо". Всеки приема нещата така, както иска. Ще бъде логично "Хайдук" да продължи напред. В Сплит оставих добри спомени и добри приятели. В България не съм враг на никого", завърши той.