Селекционерът на националния ни отбор по футбол Красимир Балъков отново посочи Чехия като фаворит преди евроквалификацията в Прага.

Треньорът, който утре ще дебютира начело на България, заяви, че има ясен план за двубоя и е оптимист.

"Мисля, че мачът е 50/50. Голяма роля ще има това кой иска повече победата и кой има повече късмет. Може да се каже, че чешкият отбор е фаворит, но да се надяваме, че след мача ще кажем нещо друго. Работихме здраво през тази седмица и искам да имаме по-добро притежание на топката. Не искам да търсим дългите топки, а да играем футбол. Разбира се, това зависи много и от противника. Имаме футболисти, които могат да го правят. Имам лични виждания, които искам да реализирам. Само времето и мачът ще покажат дали имаме успех с тези неща", коментира Балъков.

Снимка: Lap.bg

"Тръпката е специфична и интересна за мен, но няма нещо по-различно. Аз вече 15 години съм треньор, така че няма проблеми. Надявам се да няма напрежение в отбора, защото това е най-важно за мен"

"Разбира се, че ще има изненади. Искаме нещо ново да покажем. Това, че не се познаваме добре или те не ни познават, не означава, че ще спечелим. Очаквам много тежък и за двата отбора мач. Надявам се, все пак, ние да имаме повече късмет"

"Ние имаме 24 футболисти с нас. Никога не съм давал мнения индивидуално за Попов, Неделев и Десподов. Абсолютно всички са толкова важни колкото и тези тримата. Това дали ще започнат тримата - не е сега моментът да го казвам. Ще видите утре на терена или непосредствено преди мача"

"Почти 99,9% съм наясно със състава. Имам го в главата си, знам го и когато му дойде времето ще ви го кажа... Нямам притеснения и се надявам всичко да мине по план. Една седмица е малко време и много. Нека изчакаме да мине мачът и тогава ще мога да ви кажа нещо повече. Отборът на Чехия има много качествени футболисти. Имат двама футболисти в средата на терена, които са изключително опасни - Павелка и Сучек"

"Имат бързи и енергични бекове - Павел в дясната страна и Филип в лявата. Трябва много да се внимава, защото футболът, който изповядват, е динамичен. Не на последно място Патрик Шик, който е топ футболистът на Чехия"

"Трябва да постигнем това, за което сме дошли. Не можем да знаем как ще се развие мачът. Ще бъде тежък, но ако имаме късмет и ако ни се случат нещата, ще се поздравим с успех", завърши Балъков.