Селекционерът на националния отбор по футбол Красимир Балъков заяви, че избраниците му са стояли добре на терена до 80-ата минута в контролата с Република Ирландия, а след това се е проявил българският манталитет. 

"Лъвовете" записаха 4-та поредна загуба, след като отстъпиха в контрола на домакините с 1:3.

"80 минути пак всичко беше наред. Видях голяма разлика, особено след първото полувреме между нас и ирландците. Това бяха смените. Отново българският манталитет си изигра основната роля. Когато сменяш футболисти, го правиш, за да вдигнеш нивото на отбора, да вкараш динамика, енергия. При нас не се получи, а при тях стана. В последните десет минути направихме такива грешки, които смятам, че този път са на базата на манталитета ни", заяви Балъков.

Снимка: Reuters

Той направи доста смени в сравнение с мача срещу Англия от квалификациите за европейско първенство, в който националите загубиха като гости с 0:4.

"Трябва да коригираме нещата. Получаваме голове от грешки. Трябва да намалим тези индивидуални грешки, но ни трябва един позитивен резултат, за да се вдигне самочувствието на футболистите. Те виждат, че играят добре, усещат, че има прогрес, но няма резултати", допълни националния селекционер.

Следващият мач на българския тим е на 11 октомври. Тогава "лъвовете" гостуват на Черна гора.