Шампионът на Германия "Байерн" Мюнхен не успя да излети цяла нощ за столицата на Катар - Доха, където след няколко дни ще започне от полуфиналите участието си на световното клубно първенство по футбол. Чак на сутринта самолетът на баварците е получил разрешение да замине за арабската страна.

В петък вечерта "Байерн" победи "Херта" с 1:0 в Берлин и веднага след двубоя, около 1 часа българско време, трябваше да отлети за Доха. Заради лошото време обаче самолетът остана цяла нощ на пистата и получи разрешение за излитане в 8 часа сутринта. Забавянето обаче наложи смяна на екипа на полета, както и спиране в Мюнхен, откъдето малко след 10 часа българско време днес отборът най-после e потеглил за Катар.

Снимка: Reuters

"Чувстваме се напълно прецакани от властите в Бранденбург. Те нямат представа какво направиха с нашия отбор", каза изпълнителният директор на "Байерн" Карл-Хайнц Румениге пред "Билд".

В понеделник "Байерн" ще се изправи срещу египетския "Ал Ахли" на световното клубно първенство, а в другия полуфинал ще спорят "Тигрес" и "Палмейрас".