Днес футболистите на "Байерн" Мюнхен ще подновят тренировъчните си сесии на базата на клуба "Зебенер Щрасе" в Мюнхен. Това ще бъде първото занимание на баварците след спирането на Бундеслигата на 13 март заради кризата с коронавируса.

Германската футболна лига бе препоръчала на всички отбори да преустановят тренировки поне до 5 април, а от днес шампионите отново ще тренират, макар и в непълен състав.

"Първият отбор ще започне тренировки на малки групи. Това ще бъде направено в съответствие с мерките на правителството и здравните власти. Няма нужда да споменаваме, че хигиенните норми ще бъдат стриктно спазвани", съобщиха от клуба.

На тренировките няма да се допускат медии или други външни лица.

"За да продължим забавянето на разпространението на коронавируса, "Байерн" призовава феновете си да спазват инструкциите на властите и да не идват на тренировъчната база", допълват от сайта на шампионите на Германия.

На среща в края на март между клубовете и Германската футболна лига бе решено мачовете от първите две нива на местния футбол да се подновят в началото на май при закрити врата, като целта е кампанията да бъде завършена до края на юни.

bTV призовава: останете си вкъщи!