Преди да излязат гладиаторите, арената трябва да се подготви! Изключение от това правило не правят и футболните срещи. Националният стадион "Васил Левски" ще приеме мача от груповата фаза на Шампионската лига между "Лудогорец" и "Арсенал", а за доброто представяне на българския шампион и английския гранд от огромна важност е отличното състояние на тревата на терена.

Тази отговорност лежи на плещите на бай Евлоги, който коси футболни терени от четвърт век. В последните 22 години той се грижи за поддръжката на тревата на националния стадион.

Снимка: bTV

"При косенето най-важно е да следим дизайна. Както виждате, тук дизайн има - тъмни, светли полета", разказа експертът пред Димитър Тасев.

Бай Евлоги е подготвял арената за мачове от всякакво ниво – от аматьорски футбол до Шампионската лига. Признава, че отговорността е голяма.

Снимка: bTV

"Все пак това е национален стадион, не е някое игрище в "Обеля", заяви той.

Професионалният косач е категоричен, че тръпката е по-голяма когато един срещу друг на терена, подготвен от него, застават български отбор и европейски гранд.

Какви са тънкостите при подготовката на тревата за мач от турнира Шампионска лига, вижте в разказа на Димитър Тасев:

Как се е справил бай Евлоги с работата този път може да видите по време на срещата от четвъртия кръг на груповата фаза на Шампионската лига между "Лудогорец" и "Арсенал". Мачът ще бъде излъчен пряко по bTV Action на 1 ноември от 21:45 ч., а студиото преди двубоя започва точно в 21:00 ч.