Един от знаменитите български щангисти - Антонио Кръстев, е починал след автомобилна катастрофа в щата Минесота, САЩ тази нощ. 

Трагичната новина за кончината на 58-годишния шампион потвърди бившата му съпруга за сайта на Българската федерация по вдигане на тежести. Медиите в САЩ също съобщиха новината, позовавайки се на данни на полицията.

Антонио Кръстев е двукратен световен (Сьодертале 1985 и София 1986) и двукратен европейски (Карл-Маркс-Щадт 1986 и Реймс 1987) шампион. Три пъти печели сребърен медал на първенство на Стария континент и веднъж на първенство на планетата. Като юноша е световен и европейски шампион през 1981 г.

През 1987 г. той впечатлява целия свят! Състезавайки се в категория над 110 кг, Кръстев успява да изхвърли най-голямата тежест в историята, като по време на световното първенство в Острава на 13 септември 1987 г. закова над главата си 216-килограмова щанга. Това постижение остава неподобрено близо 30 години. Антонио подобрява пет световни рекорда – 4 в изхвърлянето и един в двубоя (467.5 кг от Реймс 1987 г.).

Обявен е за "Най-силният човек на планетата" според признанието на американското списание "Пауър лифт". На олимпийските игри в Сеул 1988 пристига като абсолютен фаворит при супертежките щангисти с двете си световни и европейски титли, но след двата допинг случая в българския тим, всички състезатели са изтеглени от участие ден преди Кръстев да излезе на подиума в своята категория.

От 1991 г. той живее и работи в Северна Америка. Дълго време ръководеше клуб по вдигане на тежести в Университета в Торонто, Канада. Три години след това се премести в САЩ, където основа частен тежкоатлетически клуб в Минесота, междувременно в последно време работеше и като шофьор на камион.