Автобусът на футболния отбор "Беласица" катастрофира на магистрала "Тракия", край отбивката за Септември, заради инфаркт на шофьора, който впоследствие е починал. От Община Петрич съобщиха, че причината за смъртта му е инфаркт.

По чудо няма пострадали. Автобусът изкъртил бетонен кол от оградата край магистралата. Инцидентът е станал около 20:40 ч, в района на 70 км от "Тракия" по посока за София. Превозното средство отбило от платното и се е наклонило в канавката. В автобуса са пътували футболистите и треньорският щаб.

"Футболистите и треньорите, както и придружаващият ги екип, се чувстват добре физически. На място са и представители на ръководството на клуба - Иван Златински и Георги Петров. Община Петрич изпрати веднага втори автобус от гр. Пловдив, който да прибере мъжкия тим. С представители на отбора поддържа постоянна връзка кметът на общината Димитър Бръчков. Всички от отбора, които, пристигайки в Петрич, преценяват, че искат медицинска консултация отново, ще бъдат прегледани в болницата. ОФК "Беласица“ гостува на ФК "Оборище" в шести кръг на Югозападна трета лига. Петричани си тръгнаха с победа и добавиха към актива си трите точки.

Искрени съболезнования на семейството на починалия шофьор!

Светла му памет!", написаха от Община Петрич.