Австралийското първенство по ръгби може да бъде подновено, като организаторите обмислят да превърнат играчите в копие на героя на Даниел Дефо - Робинзон Крузо. Естествено, в доста по-луксозни условия.

Според медии в страната, местната федерация не се е отказала от идеята първенството да продължи и да бъде определен шампион, въпреки че в страната има повече от 5600 регистрирани случаи на коронавирус. 

За целта се обмисля вариант играчите, които са около 500, да бъдат отделени на остров, в близост до континента. Те ще могат да живеят там, а за мачове и тренировки ще бъдат транспортирани до градовете. По този начин ще се намали вероятността те да бъдат заразени.

От местната федерация дори са избрали остров - парче земя в Тихия океан в близост до Бризбейн, на което има няколко луксозни хотела. 

Самите играчи от 16-те отбора в националната ръгби лига заявиха, че имат желание първенството да продължи, въпреки пандемията. След среща между техни представители и тези на тимовете, стана ясно, че те ще получат пълните си заплати за април и май, но, ако не бъде доиграно първенството, не е ясно дали клубовете ще имат средства за възнагражденията им през следващите месеци.

Президентът на асоциацията на ръгби играчите в Австралия Клинт Нютън заяви, че все още вариантът с изолация на остров не е обсъждан с играчите. Всички страни обаче поставят на първо място безопасността на ръгбистите и техните семейства.

Обсъжда се и идеята останалите мачове от първенството да се играят само в няколко града.

bTV призовава: останете си вкъщи!