Трансферната сага около Антоан Гризман се заплита! След като нападателят обяви, че ще напусне "Атлетико" Мадрид - клуба, в който се подвизаваше от 2014 г. насам, а от "Барселона" официално заявиха, че са започнали преговори за привличането му, "дюшекчиите" решиха да го извикат... на тренировка.

В официално становище, публикувано на сайта на "Атлетико" Мадрид, се казва, че играчът трябва да се яви на старта на предсезонната подготовка. Причината е претенция на евентуалния му нов клуб. Каталунците са поискали намаляване на трансферната цена на световния шампион с Франция - от 200 млн. евро на 120 млн. евро. Освен това клубът от Барселона иска да изплати сумата на по-късен етап. 

Това обаче не се е понравило на ръководството на "Атлетико", от където тълкуват действията като неуважение към феновете. Така че те очакват Гризман на първа тренировка в неделя (7 юли). Всъщност нападателят все още има договор с "червено-белите". Той изтича през 2023 г.

Ето какво се казва в официалното изявление на "Атлетико":

"На 14 май Антоан Гризман информира Мигел Анхел Хил, Диего Пабло Симеоне и Андреа Берта за решението си да напусне клуба в края на сезона. В следващите няколко дни след тази среща "Атлетико" научи, че "Барселона" и играчът са постигнали споразумение още през март - по-точно в дните след реванша от сблъсъците ни с "Ювентус" в Шампионската лига - като двете страни са преговаряли и са уточнявали детайлите още от средата на февруари.

Във връзка с изказването на президента на "Барселона" Бартомеу искаме да уточним, че е истина това, че вчера, по желанието на каталунския клуб, се проведе среща между Михел Анхел Хил и изпълнителния директор на "Барселона" Оскар Грау. На нея г-н Грау изрази желание, трансферната сума, която беше намалена от 200 млн. евро на 120 млн. евро, да бъде заплатена, но на по-късен етап.

Разбира се, отговорът на "Атлетико" беше отрицателен, тъй като смятаме, че "Барселона" и футболистът проявиха неуважение към клуба и всички негови привърженици.

В тази връзка клубът поиска от самия играч, сестра му, като негов агент и неговия адвокат, в качеството си на футболист на "Атлетико", да се яви в неделя на базата за старта на предсезонната подготовка заедно с останалите си съотборници.

С тази декларация от "Атлетико" искаме да изразим ясното нашето неодобрение към поведението и на двете страни - особено на "Барселона" - за това, че подтиква играч към прекратяване на договора си с "Атлетико" в етап от сезона, в който тимът е ангажиран с участие в Шампионската лига, както и води борба с "Барселона" за титлата в първенството. Това е нещо, за което смятаме, че е в нарушение на правилата за водене на преговори. Това нанася огромни щети на клуба ни и милионите наши фенове"