Бившият международен футболен съдия и административен директор на "Локомотив" Пловдив - Атанас Узунов, се включи в словесните престрелки между ръководството на "черно-белите" и треньора на ЦСКА Бруно Акрапович.

Преди да заеме поста на стадион "Българска армия" през ноември 2020 г., босненецът беше треньор на пловдивския тим, с който два пъти спечели Купата на България.

Снимка: Lap.bg

В отворено писмо до медиите Узунов нарича специалиста "дезертьор" и заявява, че той си е тръгнал от клуба без предизвестие и в най-важния момент - когато "Локомотив" е бил лидер в класирането. Бившият футболен съдия обвинява Акрапович, че е предпочел конкурентите, напуснал е "през задния вход" и не е постъпил коректно спрямо футболистите и ръководството.

"Г-н Акрапович, казвам се Атанас Узунов и съм един от многото привърженици на "Локомотив" Пловдив.

Първо искам да благодаря за работата в любимия ни клуб и успехите, които постигна отбора, когато бяхте старши треньор. Не мога обаче да се съглася с вашето изказване от петък и това е причина да пиша тези редове. Надявам се просто изказването ви да е било емоционално и необмислено, а не да мислите действително това, което казахте.

Снимка: Lap.bg

Не сте съгласен с думата "ПРЕДАТЕЛСТВО". А как да приемем вашето внезапно и без предупреждение напускане на "Локомотив"? И то в момент, когато отборът беше на върха в класирането, а привържениците мечтаеха за нещо голямо. Вие напуснахте без да предупредите и отидохте в прекия конкурент за призовите места. Ако бяхте сторили това няколко кръга по-късно, след края на есенния полусезон, то не само щяхме да ви разберем, а щяхме да ви изпратим с фанфари и заря.

Вие обаче решихте за се изнижете през задния вход. Нямахте кураж и достойнство дори да си вземете довиждане с момчетата от отбора, в които ден преди бягството се кълняхте. Не си взехте довиждане и с щаба, с който работехте и стоеше неотклонно зад гърба ви. Забравихте вероятно златните ръце на Илко Пиргов от оня щастлив мач с Етър във Велико Търново, който ви запази поста.

Казахте, че който ви мисли за предател, не разбира от футбол. Нека ви кажа, че личности като Христо Бонев, Христо Колев, Георги Иванов, Александър Тунчев, Георги Илиев, Георги Василев, а и много други, разбират от футбол и са играли на най-високо ниво.

Снимка: Lap.bg

Твърдите, че г-н Крушарски не разбира от футбол. Той никога не е твърдял, че е корифей в тази игра. Не забравяйте обаче, че той ви бе взел под крилото си и в най-важните моменти бе неотклонно зад вас. Дори, когато направихте рекордни в историята на клуба поредни загуби и когато имаше антирекорд по посещаемост, докато вие бяхте треньор. Тогава единствен г-н Крушарски беше зад вас. А вие му се отблагодарихте като без предизвестие оставихте отбора му без треньор и то преди серия от важни мачове. Дали този ход с внезапното ви напускане и отиване в ЦСКА не е целял разбиването на Локомотив?

Ако думата предател ви обижда, приемете "ДЕЗЕРТЬОРСТВО".

Пожелавам ви успех и да стъпите на стадиони, на които аз съм бил като рефер - "Камп Ноу", "Сантяго Бернабеу", "Джузепе Меаца", "Стамфорд Бридж", "Парк де Пренс" и още много други. Да стъпите обаче като треньор, а не като зрител.

Мисля, че написаното до тук ви е достатъчно, за да разберете, че ние в "Локомотив" не сме от джунглата. И не заслужаваме като клуб и общност обидното отношение, каквото проявихте с вашето напускане.

Мога да продължа с още примери, но ще спра до тук.

И все пак с уважение: Атанас Узунов", пише той.

Снимка: Lap.bg

Преди дни собственикът на "Локомотив" Христо Крушарски остро критикува действията на бившия треньор в клуба, като заяви, че за него вратата е затворена, тъй като е извършил предателство.

Босненецът отговори, че който го нарича "предател", не разбира от футбол.