Домът на един от шефовете в "Манчестър Юнайтед" - вицепрезидента Ед Уудуърд, беше атакуван по тъмно във вторник (28 януари). В социалните мрежи се появи видео, на което се вижда как вандали, сочени за феновете на "червените дяволи" от английските медии, хвърлят факли и бомбички в двора на имението на бизнесмена в Чешир.

Краткото съобщение към клипа е "Ед Уудуърд трябва да умре". 

От полицията веднага започнаха разследване, а от клуба потвърдиха за инцидента със съобщение в социалните мрежи.

"Научихме за инцидента. Вече си сътрудничим с полицията в Манчестър за изясняване на случая. Всеки, който бъде признат за виновен в извършване на това грозно деяние, ще получи доживотна забрана от клуба. Едно е феновете да изразяват мнение, а съвсем друго да рушат чужда собственост и да заплашват със смърт. За това няма никакво оправдание", категорични са шефовете на "червените дяволи".

Това не са първите заплахи за живота на шефовете на "Юнайтед". При загубата на тима от "Бърнли" и победата над "Транмиър" в среща от турнира за Купата на Англия, част от привържениците по трибуните припяваха песен, с която призоваваха Уудърд и основните инвеститори - Джоъл и Аврам Глейзър, да бъдат изгорени на клада.

По време на акцията пред дома на вицепрезидента, вандалите първо хвърлят димка в двора, а след това започват да обстрелват къщата с фойерверки. Отвътре реакция на действията на групата, известна като "Мъже в черно", заради облеклото си и черните качулки, няма.

Феновете на "Манчестър Юнайтед" не са доволни от представянето на своите любимци в първенството. "Червените дяволи" са на пета позиция след 24 кръга, в които постигнаха само 9 победи.