Треньорът на "Балкан" Йовица Арсич не скри разочарованието си след тежката загуба от "Левски Лукойл" с 53:84 във втория двубой между двата тима от полуфиналната серия в Националната баскетболна лига.

Сръбският специалист заяви, че отборът му може да се срамува от показаното днес и трябва да опита да действа по-концентрирано в мач №3 в неделя (9 май), който ще се играе в Ботевград. "Зелените" губят с 0-2 в серията.

"Като имаме затруднения, не ставаме отбор. Искаме да взимаме индивидуални решения, затова не показахме достатъчно енергия. Те ни биха в борбите. Мисля, че имаха двойно повече през първото полувреме, което казва достатъчно. Много открити стрелби не вкарахме, защото на пикенрол пазеха под заслон. Имахме само една борба в нападение, което означава, че не сме били агресивни в нито едно отношение.", коментира Арсич.

Снимка: Lap.bg

"Имаше демотивация след първия мач, където имахме някакви шансове да спечелим и сигурно това не е лесно. Константно имаме проблем с организацията на нападението, защото останахме без първи плеймейкър. Те адаптираха тяхната защита към това, което сега правим, и с Давонта не може работата да върви по същия начин."

"Мисля, че всички ще се срамуват малко с това, което показахме и начина, по който изглеждахме днес. Няма да могат да усетят реакция и от фенове. Надявам се с много повече хъс и енергия да излязат в третия мач. Може да не сме качествени като съперника, но поне да излезем с енергия!"

Снимка: Lap.bg

"За обрат в серията е много рано да мислим. Трябва да сме фокусирани в третия мач, за да бием. Ако се върне Сияни (Чеймбърс) и малко оправим нещата, възможно е да стане, но с много повече агресия и енергия в защита. Може да очакваш повече, но като не тръгне играта отначало, не мога да кажа, че сме психически най-устойчивият отбор. Нямаме тази сила и просто, като не тръгнат по основната посока, много лесно се отказваме и започваме индивидуално да действаме, което не дава реален резултат.", каза още Арсич.