17:10 е резултатът между "Арсенал" и "Лудогорец" - поне що се отнася до национали в двата тима.

Снимка: Lap.bg
17-те национали в редиците на английския гранд са представители на 10 държави, докато в състава на българския шампион тази съпоставка е 10 национали от 5 страни.
Снимка: Lap.bg
Любопитен факт е, че "Лудогорец" превъзхожда "Арсенал" в компонента национали за родината на тима. Петкратният първенец на България има в отбора си 5-има футболисти, които представляват страната ни, докато 13-кратният шампион на Англия има само 4-има английски национали.
Владислав Стоянов. Снимка: Lap.bg
"Орлите" имат предимство пред "артилеритестите" и при вратарите - национали. В "Лудогорец" това са Владислав Стоянов (България) и Милан Борян (Канада), докато в "Арсенал" само Давид Оспина (Колумбия) играе за националния си отбор, след като 34-годишният Петър Чех официално свали екипа на Чехия след Евро 2016.
Месут Йозил
50% към 70% в полза на лондончани е съпоставката между двата тима що се отнася до процент от националите изиграли 10 или повече мача за родината си.

Милан Борян (Канада), Абел Анисе (Мадагаскар) и Джоди Лукоки (Конго) са тримата играчи на "Лудогорец", които са национали на страни извън Европа. В "Арсенал" това са Давид Оспина (Колумбия), Мохамед Елнени (Египет), Алексис Санчес (Чили) и Алекс Иуоби (Нигерия).

Интересно е, че само 1 футболист от всички национали в "Лудогорец" е взел участие на европейско или световно първенство и това е Клаудиу Кешерю, който игра на Евро 2016 за Румъния. В редиците на "Арсенал" пък цели 12 футболисти са записали минути в някой от тези два големи национални форуми.

Национали в „Лудогорец” – 10

Вратари:
Владислав Стоянов – България
Милан Борян – Канада 

Защитници:
Йордан Минев – България
Козмин Моци – Румъния
Георги Терзиев – България

Халфове:
Анисе Абел – Мадагаскар
Светослав Дяков – България
Марселиньо – България
Джоди Лукоки – Конго

Нападател:
Клаидуи Кешерю – Румъния

Национали в „Арсенал” - 17

Вратар:
Давид Оспина – Колумбия

Защитници:
Лоран Кошчелни – Франция
Начо Монреал – Испания
Ектор Бейерин – Испания
Кийрън Гибс – Англия
Шкодран Мустафи – Германия

Халфове:
Аарън Рамзи – Уелс
Алекс Окслейд-Чембърлейн – Англия
Гранит Джака – Швейцария
Месут Йозил – Германия
Санти Касорла – Испания
Мохамед Елнени – Египет

Нападатели:
Алексис Санчес – Чили
Оливие Жиру – Франция
Алекс Иуоби – Нигерия
Дани Уелбек – Англия
Тио Уолкът – Англия

Снимка: Lap.bg
Двата тима излизат един срещу друг във вторник на ст. "Васил Левски" в мач от груповата фаза на Шампионската лига, който ще бъде предаван пряко по bTV Action. Студиото преди двубоя започва в 21:00 ч.