Армен Назарян, който е личен треньор на Иво Ангелов, бе избран за треньор №1 на 2013 година. Отличието му връчи светилото в щангите Иван Абаджиев.

На второ място е селекционерът на волейболните национали Камило Плачи, а трети - треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев.

"Безкрайно съм щастлив, че борбата отново е най-успешният спорт на България. Това е постигнато с много тренировки и много труд. Благодаря на екипа, с който работя. Благодаря на Гриша Ганчев, че ме доведе в България да печеля отличия. Бил съм два пъти олимпийски шампион, три пъти световен и шест пъти европейски, но не получих голямата награда за спортист на годината. Но аз получих тази за треньор, което ме прави изключително щастлив. Имам мотивация, имам хубав екип и продължавам напред. Пред нас предстои още много. Искам да носим още повече успехи на България. Първо обаче ще тренираме до Коледа и ще починем една седмица, след което започваме лагери, състезания и турнири.

Иво е най-техничният състезател в своята категория и е доказан борец, но той нямаше характер за златото. Той е бил световен и европейски призьор, а аз му дадох дух, хватки и тактика, за да стане шампион. Той повярва в себе си и трудолюбието му донесе успехите. Новите правила също са плюс за него, защото те толерират хватките и активната игра. Все пак, имаме още да работим по тактиката и техниката до Олимпиадата", каза Назарян.

Отбор на годината е  националния тим по волейбол.
Най-добър млад състезател голфъра Любомир Стойков.