Български фен е бил изведен от "Уембли" и арестуван заради расистки обиди към звездата на "Манчестър Сити" и Англия Рахийм Стърлинг по време на европейската квалификация в събота, съобщава Evening Standart.

Твърди се, че стюард е чул как българинът обижда Стърлинг на расистка основа през първото полувреме на срещата, по време на атака на домакините в зоната, която се намира най-близо до сектора с гостуващи привърженици. Българинът веднага бил изведен от стадиона и предаден на полицията.

Делегатът на мача веднага информирал УЕФА за инцидента. "Лице, настанено в сектора за гости, беше изведено и арестувано за дискриминационна злоупотреба по време на мача Англия - България. Всеки, който бъде признат за виновен, ще бъде изведен и докладван на полицията", казват по този случай от Футболната асоциация на домакините.

Снимка: Lap.bg

Полицията потвърждава, че е арестувала мъж по подозрения в нарушаване на обществения ред. Българинът е отведен в полицейско управление в Северен Лондон, а по-късно е освободен без повдигнати обвинения.

По време на квалификация за Евро 2012 в София Ашли Йънг, Тио Уолкът и Ашли Коул бяха обект на маймунски скандирания от българските фенове и УЕФА глоби страната ни с 40 000 евро.

Снимка: Lap.bg

В момента България изтърпява две наказания от УЕФА заради расистко поведение на футболните привърженици в квалификациите с Косово и Чехия. 

Първата санкция е затваряне на 3000 места в сектор "Б" за мача с Чехия на 17 ноември. За двубоя срещу Англия на 14 октомври ще бъде затворен сектор с поне 5000 места.

Две от първите три европейски квалификации на Англия бяха белязани от расизъм.