Бившият ММА боец Конър Макгрегър е бил арестуван на френския остров в Средиземно море Корсика. Задържането му е в следствие на оплакване от сексуално насилие и непристойно поведение, съобщават медиите във Франция и Англия.

Макгрегър е бил арестуван след сбиване в бар и откаран в близкото полицейско управление. Той е дал показания и е бил освободен. Предстои да му бъде повдигнато обвинение, гласи становището на френските власти.

Адвокатът на бившия ММА боец заяви пред английски медии, че клиентът му отрича всякакви обвинения.

Макгрегър се би за последно в октагона в края на януари 2020 г. и победи Доналд Сероне-Каубоя за 40 секунди. През юни той за пореден път обяви, че се оттегля от активния спорт. През 2016 и 2019 г. ирландският боец също излезе с подобен анонс, но в крайна сметка се завърна.

В последните месеци Макгрегър се е отдал на почивка и участие в благотворителни инициативи. Той застана рамо до рамо с принца и принцесата на Монако, които дадоха старт на Тур дьо Франс в Ница. Престоят му в Корсика пък е заради предизвикателството - 180 км в Средиземно море, което трябва да насочи вниманието към безопасността в открити води.

Снимка: Getty Images

В пътуването с яхта от Корсика до Монако, той трябва да бъде придружен от годеницата си Дий Девлин.