31-годишен футболист от Висшата лига е бил арестуван по разследване за сексуален тормоз над дете. Това съобщават медиите във Великобритания.

Името на задържания не се съобщава. Той е бил арестуван в петък (16 юли), а след това е бил освободен под гаранция. Полицията съобщава в официално малко. Разследването продължава. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Everton (@everton)

Според медиите на Острова, въпросният футболист е на 31 години, играе и за националния тим на страната си и е женен. Част от изданията дори разкриват, че става дума за играч на "Евертън". 

От клуба потвърдиха, че са спрели правата на един от футболистите си, тъй като в момента срещу него тече полицейско разследване. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Gylfi Sigurdsson (@gylfisig23)

„Клубът ще продължи да съдейства на властите при техните въпроси, но за момента няма да прави никакви допълнителни изявления", се казва още от представителите на "карамелите".

Други медии дори съобщават, че става дума за исландецът Гилфи Сигурдсон. Той играе в "Евертън" от 2017 г. насам и беше част от националния тим на страната, който дебютира на световно първенство през 2018 г. в Русия.