Полицията в Гърция е започнала разследване за смъртта на 28-годишния фен на футболния "Ботев" Пловдив. Той загина след като беше ударен от автомобил в Солун. Инцидентът се е случил, след като група привърженици на "канарчетата", гостуващи на своите побратими от местния "Арис", са били нападнати с хладни оръжия от ултраси на местния враг - ПАОК, след дербито между двата тима.

Според сайта Efsyn.gr, вече са повдигнати 14 обвинения на участници в мелето. 

Пострадали са и още двама българи, които са настанени в местна болница. Единият е претърпял операция.

Починалият Тоско Бозаджийски се е опитал да избяга от мелето в центъра на града и е бил ударен от преминаващ автомобил. Предприета е аутопсия, която ще разкрие дали смъртта му е настъпила в следствие на удара или преди това.

От "Арис" строго осъдиха поредния акт на жестокост между привържениците в града. 

"За жалост проявите на жестокост между феновете в Солун напоследък зачестяват. Днес един човек загуби живота си. Тъжно и възмутително е през 2020 г. хора да умират заради сблъсъци между фенове. Ситуацията ескалира в последните дни. Време е съответните органи и гръцката полиция да започнат да действат с твърда ръка срещу този феномен. А не да увъртат, защото по този начин дават "оръжие" в ръцете на убийци. Нужни са строги мерки, които да сложат край на подобни сблъсъци", се казва в позицията на футболния клуб.