Няколко футболни фенове са били арестувани преди дербито между "Левски" и ЦСКА от 23-ия кръг на Първа професионална лига, което се играе на националния стадион "Васил Левски".

Един от инцидентите с привърженици се е случил на ъгъла на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "Драган Цанков". Очевидци твърдят, че младеж е напръскал представител на органите на реда със спрей, а след това е бил задържан. Друг полицай е пострадал след като е бил ударен с камък.

Представители на "синята" и "червената" агитка са си спретнали боеве, които са били потушени след бърза реакция на органите на реда. 

Към 11:30 ч. в полицията бил получен сигнал за скандал, възникнал между две групи фенове двата тима в района на бул. "Ситняково" , близо до търговски център. По първоначални данни, при спиране на светофар, от два автомобила изскочили общо деветима, които започнали да трошат автомобилите на опонентите си.

На място светкавично пристигнали екипи на полицията. Благодарение на бързата им реакция разрастването на скандала е  предотвратено. Част от участниците са леко пострадали, други опитали да избягат, но са задържани и отведени в столични полицейски управления.

Минути преди 12:30 ч. пред стадион "Васил Левски" е възникнало сбиване между две големи групи, всичките фенове на "Левски". При предприетите действия за овладяване на ситуацията са пострадали двама полицейски служители, по които били хвърлени предмети. Те са откарани в болница за оказване на медицинска помощ. Част от участниците в скандала са задържани. 

Мачът между "Левски" и ЦСКА е оценен като високорисков от полицията. Преди да влязат на стадиона привържениците бяха щателно проверявани, а по усмотрение на органите на реда около стадиона не се допускат автомобили, освен колите на градския транспорт.