Зрелищен арест на вратаря на младежкия тим по хандбал на "Партизан" организираха сръбската полиция и жандармерия. Представители на органите на реда нахлуха по време на тренировка на отбора в белгарския квартал "Баница", за да сложат белезници на 19-годишния Воислав Джорджевич. 

Униформените прекъснаха заниманието на тима и веднага се насочиха към вратаря, арестуваха го и го изведоха от залата. 

Джорджевич е арестуван, тъй като е свързан с престъпната група на един от тарторите на агитката на футболния "Партизан" - Велко Беливук (Веля Неволя) и известният фен Марко Милкович (Маре). 

Задържането на хандбалиста е част от мащабна акция, по време на която са арестувани още петима заподозрени.

"По време на акцията Воислав бил до аут линията с още няколко вратари, а останалите 12-13 хандбалисти били от другата страна на терена. Предполагам, че полицаите са чакали около него да няма много хора. Въоръжени, те се насочили право към него, казали му да легне. Не е опитвал да избяга. Баща му не вярваше, беше в шок. Няколко пъти ме попита дали е истина", разказва директорът на хандбалната школа на "Партизан" Доброслав Йеличич. 

"Вече 10 години играе за нашия тим. Не е правил проблеми, освен някоя детска пакост. Не сме забелязали странно поведение или някаква голяма промяна. Преди година започна и работа на една бензиностанция. От тогава даже е по-редовен на тренировките. Със своите съотборници от набор 2002 два пъти стана държавен шампион. Печелил е и награда за най-добър вратар на няколко турнира.", добавя той.

Сръбските власти започнаха акция срещу разбиването на престъпната група, водена от Неволя и Маре, в началото на февруари 2021 г. Тогава те бяха арестувани, а стадионът на футболния "Партизан" обискиран. Последваха още задържания в течение на разследването. Показания даваха не само фенове, а и хора, свързани с престъпния свят в последните години и в началото на века, и дори така наречените в Сърбия "старлети" - жени, станали известни с по-разголените си кадри в социалните мрежи и по-фриволно поведение.

Неволя и Маре се разследват за организирането и извършването на редица убийства по особено жесток начин. Данните на полицията сочат, че това е ставало във вила в Ритопек, близо до Белград, а части от телата след това са хвърляни в Дунав.