Арената за мегасблъсъка в бокса Антъни Джошуа - Анди Руис в Саудитска Арабия вече е почти завършена. Съоръжението, което се строи специално за реванша за титлата в тежка категория на 7 декември, е за 15 000 зрители.

"Тази структура спира дъха. Нямаме търпение", лаконичен бе промоутърът на Джошуа - Еди Хърн.

"Арена Дария" се строи от 175 работници и е изградена от 295 тона стомана. Реконструкцията след двубоя ще отнеме месец, като 95% от материала ще бъде използван отново за сцени на други събития.

Саудитска Арабия бе избрана за домакин на боксовия дуел в конкуренцията на Кардиф и Дубай. Решението обаче предизвика остри критики от правозащитната организация Amnesty International, според която в страната се наблюдава системно нарушаване на човешките права - най-вече свободата на изразяване и правата на жените, както и смъртното наказание за прегрешения, които не се признават за престъпления от международното право.

Саудитска Арабия се стреми да организира спортни и развлекателни събития в опит да привлече чуждестранни туристи и да разшири постъпленията в петролно-базираната си икономика.