Полузащитникът Арда Туран обяви, че слага край на кариерата си в националния отбор на Турция след свада с журналист. Инцидентът се случил в самолета при завръщането на тима на лагера в Словения след вчерашната контрола с Македония в Скопие.

Туран се нахвърлил с обиди и юмруци срещу репортера на вестник "Милиет" Билал Месе, но бил удържан от друг журналист и от охраната и персонала на самолета.

Причината за избухването на футболиста била, че той бил ядосан от публикации на репортера по време на финалите на европейското първенство във Франция през миналото лято. 

"Не съжалявам за случилото се. Чувствам се като птичка, защото аз никога не забравям какво се говори и пише за мен", заяви Туран.

"Слагам край на кариерата ми в националния отбор. Говоря като човек, който е преминал през всички възрастови формации на националния отбор, който обича страната си и винаги с гордост е носил националната фланелка", каза още той.

29-годишният халф на "Барселона", който е капитан на Турция и има 94 мача и 17 гола с националната фланелка, беше доста критикуван в родината си заради разочароващото си представяне на Евро 2016.