Антон Недялков ще играе в американския "Далас". Новината бе потвърдена от досегашния клуб на футболиста ЦСКА. Цената на защитника е 1.5 милиона долара, а Христо Стоичков е помогнал за осъществяването на трансфера.

"Армейци, бранителят Антон Недялков вече е състезател на американския клуб "Далас". След дълги преговори трансферът бе финализиран официално и сърцатият защитник поема към американската Висша лига.

Сумата, която ЦСКА ще получи по контракта, е 1.5 милиона долара, като тя може да нарасне при добро представяне на футболиста и новия му тим. Освен това "червените" запазват в специална клауза значителен процент от правата на Недялков при бъдеща негова продажба.

Към 24-годишния роден национал имаше засилен интерес и от други чуждестранни клубове, но за ЦСКА сделката в този момент не беше основен и задължителен приоритет. Със своя авторитет и позиции легендата Христо Стоичков изигра основна роля тя да стане факт. По негова препоръка от "Далас" отдавна следяха изявите на Недялков и на няколко пъти повишаваха финансовите параметри. Ръководството на армейците направи много, за да задържи играча в редиците си и през пролетта, но в крайна сметка бе уважено изричното настояване на самия футболист и Стоичков кариерата му да продължи на ново поприще в САЩ.

Искаме да ви уверим, че ръководството на ЦСКА веднага предприе нужните мерки и задейства преговорите по привличането на качествен заместник на Недялков на този пост", пише в сайта на "червените".