Националката по спортна стрелба Антоанета Костадинова заяви на заминаване за Токио, че заради противоепидемичните мерки започващите съвсем скоро олимпийски игри ще са затвор и мъчение за атлетите, а не празник.

"Ние не сме като в прогнозата за времето. Очаквания в спортната стрелба е много невъзможно да имаме, тъй като ден за ден при нас няма еднакъв. Всичко може да се случи. Утре може да е съвсем различно. Подготвени сме, доколкото ни стигнаха силите и възможностите, като се има предвид, че година и половина нямаше състезания. Всички тръгват с някакви очаквания. Каквото можем и доколкото ни позволи психиката, ще го дадем.", започна Костадинова.

"Засега съм добре. Единственото притеснение идва от тези мерки, които заради пандемията няма как да е по друг начин. Дано като отидем там да е по-спокойно. Мария Гроздева каза, че нещата са по-добре, отколкото медиите го представят."

"На тази Олимпиада не разчиташ само на себе си. Пречките са твърде много. Ако си контактен, и твоето състезание отива на кино. Страх няма как да няма. Ще се справим, доколкото е възможно."

"На всички е ясно, че тази Олимпиада няма да е като нормалните. Тя няма да е празник за спортистите. Напротив - това ще е един затвор и едно мъчение за всички. Няма да има публика. Може би това ще ни повлияе по-добре. Нищо не се знае. Това е психологически спорт. Там сме най-добрите.", допълни олимпийката.