Антъни Джошуа планира да изиграе три мача през следващата година и да обедини всички титли в тежката категория. Това обяви промоутърът му - Еди Хърн.

В момента Джошуа държи три от петте пояса - на Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова асоциация (WBA) и Международната боксова организация (IBO). Британецът ще ги защитава на 28 октомври в Кардиф срещу Карлос Такам. Последният замени титулярния претендент - Кубрат Пулев, който се отказа заради контузия.

Дионтей Уайлдър е притежател на най-ценния пояс в тежката категория - на Световния боксов съвет (WBC). ToЙ ще защитава титлата си срещу Бърмейн Стивърн на 4 ноември в Ню Йорк.

Последната световна титла е в новозеландеца Джоузеф Паркър. В края на септември той успешно я защити, побеждавайки братовчеда на Тайсън Фюри - Хюи.

"Мачът с Паркър е възможен през февруари или март. Знаете обаче, че може би ще трябва да направим задължителна защита срещу претендента на WBA, така че все още не знам", каза Хърн в интервю за BoxingScene.com.

Според Хърн дългоочакваният мач между Джошуа и Уайлдър може да се осъществи следващото лято. "Бих искал Уайлдър да се бие с Дилиън Уайт. Днес отново говорих с момчетата (от екипа на Уайлдър). Планът е победителят от този мач да срещне Джошуа", обясни Хърн.

"При всички положения целта е да направим три мача на Антъни през 2018 г. Иска ми се два от тях да са за обединяване на титли. Невинаги нещата се получават така, но голямата цел е Антъни да стане абсолютен шампиона на света", допълни той.