Националният ни ансамбъл, Невяна Владинова и Катрин Тасева ще представят България на Световната купа по художествена гимнастика в София. Надпреварата ще се проведе от 12 до 14 април в "Арена Армеец".

Треньорският щаб на ансамбъла в лицето на треньора Весела Димитрова и помощник–треньора Михаела Маевска са заявили шест момичета - Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радукалова, Камелия Стоилова, Ерика Зафирова и Лаура Траатс. Извън състава е лекуващата контузия Елена Бинева.

След изтичане на срока за подаване на поименните заявки стана ясно, че в София ще пристигнат 68 индивидуални гимнастички и 17 ансамбъла.

В индивидуалното Русия ще пристигне със звездите си Арина Аверина и Александра Солдатова, която миналата година спечели приза Кралица на Световната купа в София. За Украйна са заявени Влада Николченко и Виктория Оноприенко, за Беларус ще видим Анастасия Салос и Алина Харнаско, Израел ще е с Линой Ашрам и Никол Зелихман, Италия ще бъде представена от медалистките от световното първенство миналата година у нас Милена Балдасари и Александра Аджурджу, а САЩ е със състав Евита Грискенас и Лили Мизуно.

При ансамблите Златните момичета ще премерят сили с всичките си основни конкуренти - Русия, Италия, Украйна, Беларус, Япония и Израел.