Спокойни и нетърпеливи, момичетата от ансамбъла на България вече са в Баку, където утре започват битката за първото място на световното първенство по художествена гимнастика.

Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова направиха първата си официална подиум тренировка в азербайджанската столица.

"Ние много харесваме тази зала. Всеки път е голямо удоволствие, когато играем тук. Вече нямаме търпение", каза капитанът на ансамбъла Симона Дянкова. 

Стефани Кирякова добави: "Атмосферата в залата е страхотна. Чувстваме се готови и във форма. Остава само да го покажем, когато трябва."

"Залата е чудесна. Същата е отпреди, но този път е по-светла. Много ни е удобна и комфортна. Готови сме, надявам се да имаме късмет и да успеем да запазим концентрация си, да покажем съчетанията в най-добрия си вид. Гледаме да не мислим за очакванията. Нашата основна цел е да си изиграем съчетанията.", категорична е Лаура Траатс.

Момичетата си пожелаха да са здрави, спокойни и концентирани по време на състезанието, както и да изпитат удовлетворение след изиграването на съчетанията.

Утре ансамбълът ще участва в многобоя, а финалите на отделните уреди са в неделя.

Грациите на Весела Димитрова спечелиха квота за олимпийските игри в Токио още на миналия шампионат на планетата. По-късно днес Боряна Калейн и Катрин Тасева ще се борят за две олимпийски квоти в индивидуалния многобой.