При второто си участие на Световна купа по художествена гимнастика, българският ансамбъл отново спечели 3 златни медала - в многобоя и на отделните уреди. 

Това обаче не успокоява Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова! Те са категорични, че съчетанията им ще стават по-трудни и по-сложни до олимпийските игри в Токио през лятото.

"Щастливи сме и сме доволни от представянето си. Това по никакъв начин не ни успокоява. Знаем, че конкурентите - дори тези, които не присъстваха на това състезание, са ни гледали и сигурно в момента трупат още точки и още трудност в съчетанията си. От тук нататък става още по-сложно. Вече може да се очаква всичко. Спортът се развива и се променя с дни.", беше категорична Стефани Кирякова при прибирането на момичетата.

На Световната купа в София активът на грациите на Весела Димитрова беше същият - три златни медала.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Simona (@simonadyankova)

"Още ни е "прясно" да се явяваме на състезания, тъй като имахме доста дълга пауза. Беше много емоционално. Този път имахме възможност да се срещнем с повечето отбори. Само Русия и Япония липсваха от главните ни конкуренти. Радваме се, че отново успяхме да изпитаме емоцията от състезанието и се надяваме следващия път да сме по-добри", категорична е капитанът Симона Дянкова.

От Баку българските гимнастички се прибират с 8 медала. Освен трите златни отличия на ансамбъла, индивидуалните ни представителни Боряна Калейн и Катрин Тасева донесоха още 5 медала.