Българският ансамбъл за девойки спечели бронзов медал в многобоя на турнира по художествена гимнастика за Купа "София".

Момичетата на треньора Вяра Ваташка и помощничката ѝ - бронзовата медалистка с ансамбъла от Игрите в Рио де Жанейро Цветелина Найденова, се справиха страхотно, въпреки че не успяха да тренират пълноценно цяла година заради ограниченията покрай пандемията от коронавирус.

Снимка: БФХГ

Камелия Петрова, Мария Стаменова, Кристиана Дойчева, Гергана Трендафилова, Александра Василева, Сузан Пуладиан и Кристина Кърчева заслужиха обща оценка от 52,100 точки. За съчетанието си с 5 топки, което изиграха вчера, те бяха оценени с 29,500 точки. Днес съдиите им дадоха 22,600 за композицията с 5 ленти. 

"Много сме щастливи. Смятаме, че се представихме добре, но искаме да покажем още повече за по-напред. Чувството е страхотно. Пред родна публика да играеш е най-хубаво. Ще се постараем на европейското да сме още по-добри. Искаме да се покажем в най-добрата си форма, защото знаем, че можем", заявиха момичетата пред bTV.

Златото в многобоя отиде при ансамбъла на Израел (58,250 точки), а среброто е за представителките на Полша (52,450 точки).

Българките се класираха и за двата финала на отделните уреди, като заявиха, че ще се борят за златните медали.

Те са утре (6 април) и може да ги гледате пряко по RING, на сайта btvnovinite.bg и на платформата VOYO.BG от 12:00 ч.