80% от гласувалите в анкетата на Васил Божков искат новият собственик на "Левски" да бъде избран чрез електронно гласуване.

Вчера финансовият благодетел на "сините" реши да направи предложение за акциите на клуба, възползвайки се от социалните мрежи. След изтичането на 24 часа, какъвто бе срокът на анкетата, гласувалите са повече от 25 хиляди души, а коментарите под публикацията надхвърлят 1500. 

Вчера още няма информация какъв ще бъде следващият ход на обвиняемия бизнесмен.

Вчера председателят на НКП на "Левски" Степан Хиндлиян призова феновете да не се включват във въпросната анкета и нарече всичко това "цирк". Той добави, че левскарската общност вече е застанала твърдо зад легендата Наско Сираков.

Кризата във футболен клуб "Левски" продължава да бъде основна спортна тема. 86,6% от акциите на "сините" в момента се намират на стадион "Георги Аспарухов", а собственикът им е неясен. Те бяха джиросани на Бойко Борисов от притежателя им в последната година - Георги Попов, който е приближен до бизнесмена Васил Божков. Премиерът отказа да ги приеме.

И Божков, и Попов са в Дубай, след като им бяха повдигнати обвинения от българската прокуратура.

Снимка: Lap.bg

Наско Сираков изрази готовност да придобие акциите на клуба, които в момента се намират на стадион "Георги Аспарухов" и получи подкрепата на феновете. 

Финансовата криза в "Левски" настъпи след промените в Закона за хазарта през януари. Те засегнаха основния спонсор на клуба - компания за лотарийни игри, собственост на Божков. Оттогава "сините" се издържат от дарения и продажба на билети, абонаментни карти и артикули. 

Футболистите не са получили всичките си заплати и могат да разтрогнат договорите си по всяко време. За сега подобни индикации няма.

В тази ситуация, чрез отворено писмо в медиите, феновете на "Левски" поискаха съдействие от Бойко Борисов за отмяна на запорите върху сметките, по които Божков спонсорира клуба. Ако това е невъзможно, те поискаха безлихвен кредит за "Левски". От своя страна Борисов заяви, че държавата би помогнала финансово на "сините", но само при смяна на собствеността. Министърът на финансите Владислав Горанов коментира, че на този етап подобна възможност не съществува.

Междувременно депутатът от ДПС Делян Пеевски дари на "Левски" 500 000 лв., което не се прие добре от феновете. Въпреки недоволството обаче ръководството на "сините" реши да приеме парите.