Ако се интересувате от тенис, то в последните дни със сигурност се чували за Анита Бърчал. Тя не е някоя млада надежда, направила сензация на корта на Откритото първенство на Австралия. Е, звездата ѝ наистина изгря по време на мач. А „виновен“ за това е… Рафаел Надал.

Лидерът в световната ранглиста при мъжете играеше своя мач срещу Федерико Делбонис от втория кръг на Откритото първенство на Австралия. Испанецът победи, но в третия сет трябваше да се извинява искрено на… Анита. Тя гонеше топките около мрежата и при един от ретурите си, Надал я уцели по главата.

Мачът веднага беше спрян, а испанецът притича, за да провери състоянието на своята „жертва“. Анита увери, че е добре, въпреки тежкия удар с топка. Надал се наведе над нея и я целуна по бузата.

„Тя е много смело момиче. Беше страховит момент. Преди доста време на „Уимбълдън“ имах пак такъв случай. За щастие, няма наранявания“, коментира тенисистът след мача.

Историята има развитие и извън корта. Надал успя да намери момичето и да ѝ се реваншира, като ѝ подари шапка с автограф и се снима с нея. В кратко съобщение в „Инстаграм“ победителят в 19 от турнирите от Големия шлем разкри, че се е запознал с родителите и брата на момиченцето.

 
 
 
View this post on Instagram

Very happy to see that Anita is doing well I also had the chance to meet her, her brother Mark and parents. Thank you

A post shared by Rafa Nadal (@rafaelnadal) on

Тя пък получи възможност да разкаже за преживяването в официалния профил на Откритото първенство на Австралия.

„Не мога да повярвам на всичко, което се случи. Той е любимият ми тенисист. Попита ме как съм след случилото се и беше много приятно да си поговорим. Освен това ми даде тази шапка, на която пише: „За моята приятелка Анита. Всичко най-добро“, радва се момичето, което също е тръгнало по спортните стъпки на Надал.