Красимир Балъков подаде оставка като селекционер на националния отбор по футбол. Това се случи на извънредния Изпълком, на който стана ясно, че всичките му членове също подават оставки, а Михаил Касабов ще бъде начело на Българския футболен съюз до насрочването на нов Конгрес за президент.

Касабов наследява Борислав Михайлов, който подаде оставка след срамното поражение с 0:6 от Англия и расисткия скандал заради поведението на българските фенове спрямо футболистите на Гарет Саутгейт.

Очаквано, оставката на Красимир Балъков веднага бе отразена от най-авторитетните медии на Острова. "Дейли мейл""Би Би Си" и "Скай Спортс" не пропуснаха да припомнят думите на  легендата от САЩ'94, който на пресконференцията след мача заяви, че не е чул никакви расистки скандирания.

Изданията обясняват и как ден по-късно вече бившият селекционер се извини на английските футболисти, станали обект на расизъм при гостуването в София.

В момента България е разследвана от УЕФА по четири точки и е пред угрозата от много тежко наказание. Санкцията ще стане ясна на 28 октомври.