Английската фирма, която произведе възпоменателните медали на състоялия се преди 10 дни софийски маратон, изпрати официално извинение до организаторите и участниците за буквената грешка върху отличията. Новината съобщи bgathletic.com.

"От името на Running Imp бихме желали да приемете искрени извинения за това, че възпоменателните медали бяха произведени некоректно. Държим да се знае, че организаторите на маратона бяха одобрили две предварителни заготовки, на които надписът бе изписан правилно.

След това обаче екипът в нашата фабрика е проявил небрежност, довела до неприятната буквена грешка. Искаме да е ясно, че организаторите на маратона нямат никаква вина и ние от Running Imp поемаме пълната отговорност за станалото, като приемаме строги мерки това да не се повтори.

Още веднъж искаме да се извиним на организаторите и на всички получили медали участници", се казва в писмото на фирмата, подписано от отговорника по продажбите Даниел Фармър. 

На медалите, които получиха всички финиширали дистанциите от 10.5 км, 21 км и 42.195 км, името на Народния театър "Иван Вазов" е изписано с правописна грешка - "А" вместо "Ъ" в театър.