Канцлерът на Германия Ангела Меркел изненада с визитата си футболистите и ръководството на "Кьолн". Преди срещата от Бундеслигата между тима и "Айнтрахт" Франкфурт, тя се появи в съблекалнята, за да изкаже благодарностите си към отбора за работата по кампанията "Заедно с нас". 

Инициативата има за цел да приобщи бежанците в страната. От средата на 2015 г. Германия е приела над 1 милион засегнати от политическите конфликти в Сирия, Ирак и Афганистан. Включените в кампанията бежанци биват подпомагани с помощта на близо 180 компании, които предоставят финансова подкрепа на новодошлите. 

Меркел не спести похвалите си към представители на "Кьолн", които работят активно за каузата.

"Виждам, че е свършена прекрасна работа. Най-прекият път към интеграцията на бежанците в обществото е чрез спорта. Децата тук играят футбол с удоволствие и вече говорят свободно немски език, а това ме прави щастлива", заяви тя.

Канцлерът на Германия остана и за мача на домакините срещу "Айнтрахт" Франкфурт. Пред погледа на Меркел "Кьолн" победи с 1:0, а вместо спонсорски лога, на тениските на футболистите на двата тима стоеше надпис "Заедно с нас".