Красимир Анев повали всичките 20 мишени в масовия старт на 15 км от Световната купа по биатлон в Контиолахти. Както и в спринта в четвъртък, той бе безгрешен на огневия рубеж, но завърши на 17-а позиция в днешното състезанието. Анев финишира на 1:16.7 минута след победителя Юлиан Еберхард от Австрия. 

31-годишният Еберхард измина трасето за 38:04.8 минути и допусна две грешки в четирите стрелби. Австриецът имаше пасив от 17.2 секунди от Мартен Фуркад след последната четвърта стрелба, но с много силно бягане в последните 500 метра стигна до успеха.

За Еберхард това е четвърта победа в кариерата за Световната купа и първа в масовия старт.

Трикратният олимпийски шампион от Пьонгчанг 2018 и шесткратен носител на Световната купа Мартен Фуркад (Франция) направи две грешки още в първата си стрелба, но в следващите три не допуска пропуски. Той беше лидер преди последната обиколка, но в последните метри не издържа на атаката на Еберхард и остана втори на 6.9 секунди.

Руснакът Антон Шипулин се движеше втори след Фуркад, но падна на последното изкачване 700 метра преди финала и завърши трети на 19.3 секунди с една пропусната мишена.

Шипулин спечели спринта на 7.5 км в Контиолахти в четвъртък.

Олимпийският шампион в спринта Арнд Пайфер (Германия) завърши шести на 27.1 секунди, след като допусна две грешки в последната си стрелба.

В генералното класиране за Световната купа след 17 старта води Мартен Фуркад с 888 точки, пред Йоханес Тингес Бьо (Норвегия) с 845 точки и Антон Шипулин с 568 точки.

Красимир Анев е 34-и със 140 точки, Владимир Илиев е 58-и с 44 точки, а Антон Синапов - 88-и със 7 точки.