Красимир Анев завърши на 16-о място преследването на 12.5 километра от Световната купа по биатлон в Контиолахти, а германецът Арнд Пайфер спечели първа победа за сезона и общо осма в кариерата си. Той финишира с време 30:35.0 минути при безгрешна стрелба, докато Анев изостана с 1:16.7 минути при два пропуска в стрелбата.

Пайфер, който нямаше подиум през сезона преди победата в преследването в Контиолахти, изпревари само с 3 десети от секундата австриеца Зимон Едер, който направи две грешки в стрелбата. С още две секунди назад пък финишира норвежецът Емил Хегле Свендсен, който завърши пред чеха Ондржей Моравец и победителя от спринта Мартен Фуркад.

Французинът завъртя четири наказателни обиколки и изостана с 25.5 секунди от победителя, но въпреки това добави титлата в преследването към тази от спринта и индивидуалната световна купа.

Анев допусна две грешки на втора стрелба, а 16-то му място в Контиолахти е неговото трето най-добро за сезона след шесто и 11-о в Антхолц.

Владимир Илиев завърши 30-и с три грешки и 2:06.6 минути зад победителя, а Димитър Герджиков финишира на 46-о място с 3:52.0 минути след Пайфер и две наказателни обиколки.